Om oss

Drive-in Boatwash ble gunnlagt i 2004 og tilbyr stasjonære og mobile anlegg for skrogvask av fritidsbåter. Skrogvaskanlegget rengjør båtens skrog, mens båten fortsatt ligger i vannet. Prosessen tar 15-20 min og fjerner begroing av skjell og rur på båtens skrog.

Enklere vedlikehold

Anlegget bidrar til et enklere vedlikehold uten at båten må tas opp på land. Som et resultat sparer båteiere både tid og penger på selve vedlikeholdet som tradisjonelt sett er en tungvinn og langtekkelig prosess. Etter en rask tur i skrogvaskmaskinen er begroing fjernet og målinger viser at drivstofforbruket umiddelbart reduseres med opp til 25% og toppfarten i flere tilfeller økes med opptil 10 knop.

Miljøfordeler

Den aller største vinneren er miljøet. Jevnlig vask i skrogvaskanlegget eliminerer nemlig behovet for bruk av giftig bunnstoff. Bunnstoffets formål er å redusere begroing på båtens skrog, slik at båten går lettete i vannet. Bunnstoff males på båtens skrog årlig eller annethvert år. Fordi bunnstoffet inneholder giftige kjemikalier har jordsmonnet i småbåthavner og opptaksplasser blitt så forurenset at barn frarådes å leke der. I tillegg forurenser kjemikaliene vannmiljøet der båtene ligger, som igjen påvirker økosystemet.

Fordi båten raskt og enkelt kan vaskes i løpet av sesongen, og på den måten jevnlig fjerne begroing jevnlig, kan båteiere erstatte det giftige bunnstoff med f.eks hard epoxy.

Pilotprosjekt

På Vollen Marina i Asker testes det i sommer ut en ny type giftfri maling som i lang tid har blitt brukt på større skip. Malingen skal i følge produsenten være så hardfør at det holder å male skroget én gang og vil vare ut båtens livstid. Pilotprosjektet ses i sammenheng med skrogvaskanlegget som installeres på Vollen sommeren 2017. Les mer om skrogvaskanlegget i Båmagasinet her.

Kontakt oss

Telefon: +47 41308837

Epost: kontakt@driveinboatwash.no

Lurer du på noe? Send oss dine spørsmål under Kontakt oss, så tar vi kontakt med deg.

Animerte bilder

Nedenfor er animerte bilder av maskinen, samt en kort animasjonsfilm. Flere bilder av maskinen finnes under fanen bilder.

Slik vasker du båten i skrogvaskeren